mandag, juli 27, 2009

Høy temperatur og ukjente ganger


Pjuh, 2 dager igjen. Og listen over "ting å gjøre" blir bare lengre og lengre for hver dag. Ironisk, når man føler at man faktisk bare jobber mer og mer jo nærmere festivalstart det nærmer seg. Pulsen går fort, svetten siler, folk svirrer rundt som svartfluer. Og man skulle tro at Gállogieddi var som en kumøkk, for det svirrer folk rundt overalt. Det er en opplevelse og komme innom å kjenne på temperaturen, ikke bare i lufta, men også blant folkene som jobber. Man kan kjenne at pulsen er noe høyere hos alle, og faren for å få seg et slag av andres puls er så absolutt tilstede. Men det er bare å svirre videre, for ingen vet vel bedre enn nettopp de folkene som tilsynelatende svirrer rundt om hva som skal gjøres ikke gjøres før Márkomeannu 2009 starter.

I 10 år har nå folk i markebygda jobbet med Márkomeannu i sommervarmen, på dagslyse netter, mens andre har hatt helligdagsferie, i høstmørkets timer ensom på en hybel, på datasaler rundt omkring på universiteter og høyskoler mens man egentlig burde ha gjort noe med hjemmeksamen. Og når Márkomeannu nå skal feire 10 år er det nettopp alle de frivillige som virkelig fortjener gratulasjonsklem og rødbrus med et kakestykke til.

Det lurer lyn og torden i luften, og man vet aldri for sikkert om det kommer regn fra skyfri himmel. Varmt er det uansett, og da var det godt igår å kunne snike seg under jordens overflate. På fredag skal de mellom 12 og 17 år få oppleve eventyr i Trollkjerka. Og siden guiden ikke har vært i Trollkjerka mer enn en gang tidligere, måtte man dit å bli bedre kjent med den i går. Flott grotte med alt man kan ønske seg: Vandring langs rennede bekk. Vertikale utfordringer. Stor majestetisk hall med kalkhvite vegger. Og for de som virkelig ønsker eventyr finnes det en gang som leder til en annen gang, til flere ganger, til ny etasje både oppover og nedover. Det er med andre ord noe for enhver. Og nei, ikke bli redd for at guiden er uerfaren, selv om han bare har vært i Trollkjerka en gang før. Guiden har guidet i grotter i Nordland ved flere anledninger.

Back to work. Ringing og mailing :-)

Ingen kommentarer: